Förberedelser...

Förberedelser... inför morgondagen. Kräftfiske på kvällen. Burar i bilen. Flytvästar. Ved o tändstickor. Pannlampa på laddning. Vattendunk. Extrakläder. Kamera. Imorgon lite kom ihåg som korv med bröd. Kaffe. Avslutar med en önskan oxå. Fint väder tack!;)

Höstens första VAB.

Höstens första VAB. Blev hemringd från förskolan igår. Lillskruttan kräktes vid frukosten. Men tror inte vi åkt på någon kräksjuka. Pedagogen sa att det kunde ju ha med hennes kisseri o bajseri att göra. Kommer det inte ut ena vägen måste det ju komma ut någonstans! Bestämda damen hade inte kissat på morgonen. Dessutom hård i magen o lite jobbigt med nr 2. När vi kom hem satte hon sig på pottan direkt. Sedan kom även resten ut under dagen. Hemma även idag. För säkerhets skull. Funderar på hur vi ska lösa det här med toa/potta-besöken. Vi har infört att hon får 1 krona varje gång hon kissar o bajsar på pottan. Fungerar Ok men inte alltid. Så fruktansvärt bestämd och envis lilla fröken. Vi har pratat om att hon ska få köpa något för sina pengar. Godis på lördag är hennes första mål!:) Tips på hur man kan motivera- utan att tjata sönder en envis, bestämd och trotsig 3 åring till att kissa på pottan. Hon vill INTE ha blöja, bara när hon gör nummer 2. En balansgång som inte alltid är så lätt. Förskolan har för övrigt infört ett liknande system, bara att det inte är riktiga pengar som hemma. ;)

Skolans värld...

Skolans värld... Något vi alla kan relatera till. Grunden där allt byggs upp. Alla som kommer där på skolgården. Med olika erfarenheter i ryggsäcken. Positiva och negativa. Spenderade 5-10 minuter där på skolgården. Innan skolan skulle börja. Så mycket man hinner se men ändå inte på den korta stunden. Känner mig lyckligt lottad. Har en dotter som stortrivs. Som kommer hem varje dag. Pratar om alla kompisar. Om saker de får göra. Tänker också på motsatsen. Alla dessa barn som har ont i magen varje dag. Känner mig trygg just nu. De som jobbar känns bra, engagerade, försöker se alla. Jo jag lägger märke till de små sakerna. Då jag jobbar som jag gör. Idag blev jag också extra stolt. Stolt över dottern. Som frågade en kompis som inte hade någon att leka med om denna kompis ville vara med. Då känns det fint i mammahjärtat...

Intensivt men roligt!

Intensivt men roligt! Första hela jobbveckan avklarad. Maken i Stockholm. Storasyster själv hos farmor o farfar. Småkottar som sover gott. Själv landar man framför datorn. Läser det första veckobrevet från "fröken" samt från Frita. Mycket nytt. Regler och tider. Kontaktbok att fylla i varje dag. Läser om dagens fotografering. Tankar och planeringar framöver i båda verksamheter. Checkar över september. Föräldramöten gånger 3. P-möten gånger 2. Kurs. Födelsedagar. Sjukhusbesök. Simskola. Lidingö. Konstaterar att jag nog får planera in en kvart om dagen då jag sitter ner i lugn och ro. Då har jag inte ens kollat av makens kalender. Intesivt men roligt som sagt!

Storstädning pågår.

Storstädning pågår. Idag fick jag en spark i baken. Bokstavligt talat. Jodå det var ju bra o ta tag i städningen redan idag... ...mindre roligt o hitta springmask där bak hos ett av barnen. Uscha. Tvättmaskinen går för fullt. Nya sängkläder till alla. Handdukar. Badrum, toaletter. Damsugaren på högvarv. Torka,skura, moppa. Vem behöver träning en sådan här dag!? Alla medicinerade mot skiten. Äkel-varning på hög nivå. Citerar ett av barnen.... "De ska inte finnas här de ska ju bo i jorden...."

Flow...

Flow... Ja idag fungerade verkligen allt. Jo det gäller löpning IGEN. Förlåt om jag tröttar ut er, kanske ska göra en träningsblogg!!!???;) Egentligen borde det inte fungerat så bra. Jobb mellan 7-17.15. Trött. Träningen blev inte som jag planerat. Jo jag kan bli lite sur när det inte blir som jag tänkt mig! Backintervaller var tanken idag. Men så velade vi. Åka upp t båten o sjön o kolla läget. Men maken insåg att barnen inte skulle orka det och föreslog att jag skulle träna den låååånga rundan o kolla läget. TACK för det säger jag!!!;) Idag stämmde verkligen allt. Tekniken, löpningen -ja jag flög fram. Nu förstår jag verkligen det där med o pricka formen som alla idrottsmän snackar om. Idag hade jag MIN dag. Hoppas på en till sådan dag detta år i slutet av september. Nu kan jag också njuta av att lata mig. Många dagar. Mitt är gjort denna veckan. Imorgon drar maken till huvudstaden på jobb för att komma hem lördag kväll igen. Men på söndag då kör vi nog lite igen!

Norrköpings Stadslopp.

Norrköpings Stadslopp. 2013.
Nöjd över att vara i mål,som 26e dam i tävlingen på 45.44. Men det var inte min bästa dag. Började dagen med att få mens. Dessutom regn o regn. Men sedan slutade regnet och jo på uppvärmning känndes det faktiskt helt OK. Träffade massa folk jag känner o ja stämningen var på topp. När starten gick var jag inte riktigt med. Rörgit och stökigt. Och loppet gick ut med att kämpa. Kämpa. Kämpa. Löpningen stämde inte alls. Inget flyt. Var redo o stanna flera gånger. Men kämpade på. En helt underbar bana. Folkfest. Fullt på stadens gator i trädgårdar, balkonger och parker. Så det gick bara inte o ge upp. När det var en kilometer kvar tänkte jag äntligen, och då kom krampen i vaden. Alla som haft kramp vet att det inte är så behagligt o definitivt inte o springa med. En balansgång. Fortsätta kämpa men utan att skada sig!!! En sådan befrielse att sedan äntligen vara i mål. Jo jag är NÖJD. Men det finns mer och ge och nu väntar nya utmaningar. Nästa gång 3 mil istället för den där milen. Lidningöloppet. Har aldrig sprungit längre än en mil på tävling så detta blir något nytt. Lite smått ångest inför uppgiften men ska fokusera på att ha kul. Charmen med löpning. Alla har sina egna mål att uppnå. Precis som igår. Någon kanske sprang sin första mil där igår, sin första tävling. Andra var vana löpare. elitlöpare, ja t.o.m direkt från VM i Moskva. Men det som slog mig mest var att det var glada miner överallt. Både bland löpare och publik. Den här fokfesten återvänder jag nog gärna till. O barnen de var nöjda oxå där vid Stadium Arena...

Laddar...

Laddar... inför Stadslopp på lördag. Idag en liten runda för att hålla igång löpningen. Fyller på med energi med intag av massa mat. Samt lite extra kvällsgott. Lite spänd, har inte sprungit ett enda lopp i år!!! (Skandal) Har glömt bort hur det är!? Fokuserar på att ha roligt. Jo det ska bli kul. Rolig bana. Suportrar med. Räknar med mycket drag ute på stan! Folkfest. Augustifest. Jo det finns ju många sätt o fira på... ...firar att vi mår bra. Är friska o krya. Det är huvudsaken.

Vardag.

Vardag. Ja så var man då där. Första jobbdagen. Första "riktiga" förskole o skol-dagen. Alla glada o nöjda. Inga sura miner eller bråk sedan vi kom hem. Däremot trötthet. Imorgon kör vi en riktig långdag. Perfekt att det då är fredag! :)

Pärla.

Pärla. Denna gången i näsan. Ja sist var det ju 3 i örat! Lillasyster såklart. Igen. Måste ju testa. ALLT. Vi skulle duscha. Sedan fixa mat. Men istället en tur till Vårdcentralen. Precis innan stängning för att få hjälp. (jo självklart är maken borta idag) In med barn. Laddad väska m extrakläder. Samt massa frukt OM det skulle bli långvarigt. Men tack och lov gick det bra. Fick tipset att göra mun mot mun metoden på dottern. Samtidigt hålla för näsborren UTAN pärla. Sakta, sakta kom den närmare utgång. Skrik o protester och motstånd, men det gick. Puh! Inga tångar eller pincetter. Tackar för tips och hjälp sådär innan stängning. Varje dag just nu är helt klart ett äventyr! ;)

Skolstart.

Skolstart. För storasyster idag. Det kommer bli bra det här. Mycket nytt. Men känner mig trygg. Storasyster oxå. Ut i stora världen...

Växlande.

Växlande. Ja det kan man säga om både väder och humöret här idag. Emmelanåt soligt o fint för att snabbt förvandlas till regn och oväder. Precis som med humöret. Glad och tillfreds. Barn som leker bra. Fixar storhandling i köpcentret(efter instruktioner om hur man uppför sig). Till plötsliga oväder,åska o blixtrar. Slagsmål, skrik, bråk, knuffar. Som gjorde mamman till ett åskmoln som tappade rösten efter stormen... Det fungerade ett tag med den där "superdrycken" som gjorde att man istället för att knuffas o slåss PRATADE med varandra, förklarade, delade med sig och försökte förstå varandra. Kommer bli en väldigt tidig kväll här idag. Försöka vända tillbaka. Rutiner - gud vad skönt det ska bli med de där vanliga rutinerna. Tråkigt kanske, men ack så nödvändigt just nu!!!

Förbereder...

Förbereder... barnen för kommande vecka. Skola/ Förskola. Försöker få in rutiner på morgonen. Storasyster lite spänd men mest förväntansfull och lycklig. Helt själv utan syskonen. Ser fram emot nya utmaningar. Kompisar och att lära sig saker. Småsyskonen har lite delade åsikter. Lillasyster tycker det ska bli kul att komma till förskolan. Brorsan är tvärtom. "Vill INTE" På egna ben utan storasyster. Blir lite lugnare då han ska få följa med och "hämta storasyster på skolan" få se med egna ögon var storasyster tar vägen. Känns rätt skönt att vi börjar med en halv vecka med vardag...

Passar på...

Passar på... med lite bildregn från sommaren. Då jag verkar fått lite mer ordning på bloggen.

Premiär...

Premiär... i båten. Full av vatten. Undrar hur många liter jag öste ur!? Jodå den läcker. Kanske lite mer tätning. Första fisketuren. Alla spända. Ös-kar med i båten. En liten abbore fiskades upp. Någon som är expert på gamla ekor!? Tips mottages gärna.

Tiden flyger iväg...

Tiden flyger iväg... Egentligen hade vi nog tänkt en liten semestertripp så här de sista dagarna. Valde istället hemmaplan. Men inte är vi sysslolösa för det! Båten har oljats in, tätats och bottenplator målade. Idag dags för sjösättning! Spännande. Imorgon kanske premiärtur!? Om den flyter... Kräftfisket i veckan var nog höjdpunkten. En av årets bästa kvällar. Mys på hög nivå. Dra upp burar och med spänning se hur mycket som fångas in. Soppa o macka/ Pannkaka efter utfört arbete. Kvällsbad. Samtidigt målar vi om lite hemma- igen. Fixar o grejar. Ständigt nya planer på G. Passa på innan vardagen rullar på igen. Tror vi alla kommer må bra av att vardagen kommer igen. Rutiner och ordning och reda.

Önskemål...

Önskemål... från barnen om dagens aktiviteter. Vi ska gå ut och leka. Vi ska vara pirater. Mamma du ska gömma en skatt. Vi ska göra kikare av toarullar. Låter som en helt okej sommarlovsdag för mig oxå. =)

Kräftfisketider...

Kräftfisketider... Igår lades burar i sjön. Ikväll ska de upp igen. Denna gång till föreningen(som maken nu är medlem i) eller rättare sagt till affärerna i byn till försäljning. Om några veckor för eget fiske. Hoppas få ordning på gamla ekan vi köpt. Igår fick den en skrubbning. Fler "behandlingar" väntar. Hoppas den ska flyta. En riktig "Bullerbyn-båt" Vill lägga upp bilder men tyvärr fungerar det ej ännu. Snart ska jag lägga lite mer energi på det problemet! ;)

Planerar upp...

Planerar upp... HÖSTEN. Snart börjar vardag igen. Nästa vecka. Försöker få ordning i kalendern. Läkarbesök, tandläkarbesök, möten and so on. Inskolning av Moa i förskoleklass. Nytt ställe, nya rutiner, regler och nya människor. Schemalägger hämtningar o lämningar. Kommer snart bli rutin. Jobba heltid. Men nöjd med mina tider. Känns lite förrvirrande just nu. Men snart rullar det på. Ska jag vara ärlig ska det bli skönt med vardag snart igen. Lite mer planerat, lite mer uppstyrt. Jobba, matlagning, umgås, träna, tvätta, diska o.s.v. Mysiga höstkvällar o helger vid brasan. Men först ska jag njuta det sista av semestern. En härlig sommar som inte riktigt blev som planerat. Men livet blir väldigt sällan som man planerat så jodå jag har både A,B,C o D planer för hösten. Men främst av allt gäller att ta dagen som den kommer. Försöka möta de där hindren och utmaningarna på vägen så gott det går. Inte alltid det fungerar men man kan bara göra sitt bästa! Med rätt inställning går faktiskt det mesta!

Hjärtstopp.

Hjärtstopp. Jag har velat fram och tillbaka om jag ska skriva om det. Men det var vad som hände min pappa för ett par veckor sedan. Jag väljer o skriva en liten del. Av hänsyn till övriga anhöriga som alla har sin egen berättelse och sina egna upplevelser runt omkring de inträffade. Den här gången gick det bra. Oftast gör det inte det har jag insett. http://www.smslivraddare.se/info-om-hjartstopp Små små detaljer som gör att han överlevde. Han körde själv bilen då hjärtstopp inträffade. Stod vid rödljus då det hände(vill inte ens tänka på vad som hänt om det var ute i trafiken). Har en bror som hoppade ur och larmade efter hjälp till omgivningen. En brandman i bilen bakom som hjälpte till med HLR. Sjuksköterska i bil bakom som larmade och hjälpte till. Ambulans på plats 1 minut efter att larm kommit in. Då sattes hjärtstartare in. Ja ni förstår. ALLT klaffade den här dagen. Det var meningen att det skulle bli så här. Varje gång jag berättar historien känns det just som en historia. Har det hänt på riktigt!? Det handlar om några få minuter. Ynka få minuter. 5-10 procent överlever. Det finns hjältar där ute i hela landet som gör skillnad. Stor skillnad. Har efter det inträffade noterat hjärtstartare på många ställen, väl synliga som jag inte lagt märke till förut. Har också insett hur viktig HLR är. Uppdatering för egen del snarast. Som sagt, väljer en kort historia som egentligen kan bli väldigt lång, men inte här inte nu...

Trevligheter!

Trevligheter! Ja så här i augustitider är det mycket trevligheter.:) Igår blev det en heldag med kompisar och barn. Massor av lek och prat. Lunch,fika, glass o grill. Bad i både pool och sjön. Grabbarna åkte iväg för grabbhäng på kvällen med bastu, bad,grill och övernattning. Så vi tjejer har spenderat natten själva med barnen(på var sitt håll kanske ska tilläggas;)) Återstår att se vilket skick killarna är idag när de återvänder! :) Idag väntar ännu mer trevligheter. Stor SLÄKTFEST väntar. Vet inte hur många vi blir!? 60-70 kanske. Vissa träffar man lite då och då. Andra kanske vi inte sett på 5-10 år. Ska bli riktigt kul.O kan vi ha mer tur med vädret!!!???=)

Träning...

Träning... mitt fokus just nu. Tid att andas. Hämta energi. Samla tankar. Idag blev det ett pass på 11-12 km. Långt o tungt. Bara de första 6 km kändes som 2 mil! Men så fruktansvärt skönt när det var över!!!!:) Nu har jag oxå anmält mig till 2 lopp. Närmast väntar Stadslopp i Norrköping. Skulle varit med förra året, men blev sjuk. I år hoppas jag stå på startlinjen. Behöver något att satsa på som kan motivera mig. För just nu är det lite tungt. Samtidigt känns det bra att det är lite jobbigt just nu för då kommer det bli lättare längre fram...

RSS 2.0