Tid.

Tid. Kanske stannade klockan i köket idag av en anledning. Hjärnan o kroppen arbetar just nu på högvarv av många olika anledningar. Rensar hjärnan och kopplar av genom att kolla på kort som gör mig lugn...

På kylskåpet...

På kylskåpet...
En bild där hela familjen för en gång skull är samlad. :)

Lördagsmys.

Lördagsmys. Börjar med sovmorgon. Sedan frukost. Läsa tidningen i lugn och ro. Fix och plock här hemma. Sedan en löprunda. TILLSAMMANS med maken. Trevligt att få sällskap för en gångs skull! Sedan även lunch i lugn och ro. Men snart blir det full fart igen. Barnen kommer hem från sin farmor o farfar. Då blir det lite kalas för mig. O ikväll ska vi mysa hela familjen. Kanske lite film. God mat. Behövde verkligen det här just nu. Batterierna laddade igen! :)

Laddar...

Laddar... för nästa helg. Lidningölopp. Men dagens pass, var ett riktigt skitpass. Inget stämde, trött och seg hela passet. Tungt och jobbigt. Men jag gjorde det ändå! Insåg att vi alla laddar olika. En kille körde precis som jag- backintervaller. Jag gick på känslan, "backade" o passet blev lugnare än planerat. Killen hade värsta pulsklockan. Tidtagning, stenkoll på puls and so on. Jobbiga ***** tänkte jag! ;) Detsamma kanske andra i spåret tänkte om mig! " Herregud ska du köra backen igen!!!??" fick jag som kommentar...förmodligen tänkte de jobbiga ***** om mig oxå. ;) Alla gör vi olika. :) I övrigt en tuff vecka både privat o på jobb. Maken o jag har gått om varandra. Så imorgon laddar vi. Barnfria. Farmor hämtar barnen på förskola/skola. Sedan övernattning och barnen åter på lördag eftermiddag. Vi ska njuta. Äta och dricka gott. Sedan kanske ett gemensamt träningspass på lördag om vi orkar. Funderar på hur jag ska ladda nästa vecka. Fullspäckad även den. Tror jag ska göra precis tvärtom. Det brukar fungera bra. Köra ett pass dagen innan lopp. Ett BIG no no enligt många. Som sagt vi laddar alla på olika sätt. Det finns så många rätt och fel här i livet, och man vet ju inte innan man provat eller!?;)

Höstsysslor...

Höstsysslor...
När barnen var så duktiga o plockade av björnbären i helgen, måste man ju göra något gott av det! Björnbärsmarmelad på G just nu!
Äpplen har vi fått av släkten. Äppelmos till gröten o pannkakor brukar uppskattas. Har även landet FULLT av gröna tomater. Vi som inte planterade några tomater i år. Förstå att vi blev förvånade efter skörd av morötter o rödbetor- då landet invaderades av tomatplantor!!! Lite sent på säsongen dock för att få någon riktig tomatskörd.;)

Avslutar helgen...

Avslutar helgen... i löparskorna. Det blev 3 pass även denna vecka. :) Men det satt lååååångt inne. Dagens pass hade jag tänkt göra igår. Men när jag höll på o förberedde mig då så kände jag bara att NEJ. Jag skjuter upp det! Något jag lite ångrade idag. Dagen efter kräftskiva. Tack för igår snövelstorpare o övriga!;) Nattens sömn i husvagn var väll inte den bästa. Barn som tyckte det var morgon kl 05. Ja det fanns många anledningar till att skjuta upp den där träningen idag oxå... Men till slut så blev det en runda. Vi har alla varit lite sega o trötta idag. Men ändå hållt humöret uppe. Storhandlat på Maxi o fyllt på med massa godsaker. Barnen plockade av alla björnbär i trädgården. Hunnit med och bakat lite. Samt myst vid en film på eftermiddagen och faktiskt hållt oss vakna. Men ikväll då slocknade barnen fort. Vilket vi vuxna lär göra också. Men först lite förberedelser o läsning inför kommande jobbvecka för både maken och mig. Imorgon är det fullt ös igen...

I tidningen...

I tidningen... Igår landade Norrköpings Magazinet hos de flesta hushåll runt om i kommunen. Där var vi med angående lördagens lopp. Mycket bild, men inte så mycket intervju. Kul!:) http://www.norrkopingsmagazinet.se/tidningsarkiv/ http://np.netpublicator.com/netpublication/n83814435

Pulsklocka.

Pulsklocka. Är inte riktigt kompis med min. Men det är nog ömsesidigt! Användes för 3e gången idag på det här året typ! Efter att maken fått igång den o jag svurit ett antal gånger...;) Så om någon har en BRA pulsklocka så mottages gärna tips.=) Den fungerade hjälpligt så jag hade koll på kilometertider iaf. Lite seg i benen efter helgens lopp, men känner mig i övrigt i bra form. Mellan 4.17-4.49 visade klockan på. Ska fortsätta ladda o behålla formen september ut. Blev min 7 kilometers runda idag. Hade laddat för lite längre men det blev lite ändrade planer i schemat...
Använde iaf min T-shirt jag fick i helgen. :) Fick oxå mottaga 3e pris i form av en "flaska" man har på armen då man springer (det hade blivit fel i resultatet, en dam hade hamnat i herrklassen istället o jag blev 4a i loppet, men fick behålla priset.:)), priset ska jag använda nästa gång på långpass. :)

Pärlor...

Pärlor...
Lagom aktivitet en tisdags-eftermiddag.

Sjukhusbesök

Sjukhusbesök för storasyster idag. Besök hos läkare och hos endorkinsjuksköterska. Undersökningar, tester och prover. Duktig som vanligt min lilla tjej! Visade stolt sin medalj från loppet i helgen för alla. Valde en orm från belöninglådan. Till skillnad från sin mor så älskar hon ormar!;) Följde sedan med mamman till jobbet. Åt mat hon inte brukar äta hemma. Lekte, pysslade, gick till skogs. Nöjd, trött och glad somnade hon tidigt ikväll. :)

Bråviksloppet.

Bråviksloppet. Ja igår var det dags för min första halvmaraton. Alltså 21 km löpning. Har ju inte varit världens bästa uppladdning med förkyldning, feber o halsont. Hemma från jobb mån o tisd. Var nog väldigt tveksam till hur det skulle gå. Gjorde en testrunda på torsdagen och det känndes bra. Maken blev också sugen på att köra så efter erbjudande om barnvakt(barnens farmor o farfar) under loppet så anmälde han sig oxå. Hela familjen sprang faktiskt. För barnen var med i Knatteloppet och fick medalj och godispåse. Vi tjejer blev också intervjuade och fotograferade för tidningen Norrköping Magazine. =) Jag sprang i mål på en 4e plats bland damerna. Nöjd såklart. Fick faktiskt ta emot pris för 3e plats först men det hade blivit lite strul m resultaten, men fick dock behålla mitt pris. ;) För första gången i livet så slog jag faktiskt maken i löpning. Han är ju något mer van löpare än vad jag är så det känns härligt även om jag vet att han inte är i toppform just nu!;) Loppet då, jo det var varmt. Solen sken från en klarblå himmel,loppet gick en stor del på grusväg utan möjlighet till skugga. Så varmt var det. Drack saft och hälde vatten över mig på dricka-stationerna (lyckade undvika att göra tvärtom;)). Mitt största bekymmer innan var hur jag skulle få i mig vätska. Jag dricker aldrig under träning. Bara före o efter. Vid längre lopp MÅSTE man få i sig vätska och jag lyckades utan att få håll. Så nu har jag fått lite självförtroende inför kommande lopp. Sluttiden blev 1.48. o maken strax efter på 1.50. Nu hoppas jag bara på att få hålla mig frisk så att jag kan behålla självförtroende och formen inför Lidningöloppet. =)

Tar vara på tiden..

Tar vara på tiden...Gör ett besök hos pappa/morfar. Barnen ville göra det där besöket hos morfar tidigare i veckan, men då var jag sjuk. Idag- tidig dag. Köper med oss mellis. Fika ute i solen. Kaffe o prat. Barnen lekte och lekte. Efter den här sommaren skjuter jag upp alla måste som egentligen inte är måste. Som t.ex. städa. Det gör jag nu ikväll istället, snart. Tar tillvara på tiden till något mer väderfullt som livet. Leva livet. På hemvägen diskuterade vi döden. Jo, för barnen kom in på mina mor och far-föräldrar då vi åkte förbi kyrkan. Ingen är i livet. De är så kloka barnen i sina tankar! För är man sådär sjuk att man inte orkar eller så gammal så dör man till slut. Så sant. Samtidigt är jag så glad att de inte vet, inte vet hur nära det var nu i sommar. Även om vi lever på som vanligt, som innan, så är det med mer eftertanke, vetskapen om att det kan ta slut så fruktansvärt fort. Utan förvarning. Kommer därför med en uppmaning: Ta tillvara på livet. Man ångrar aldrig saker man gjort, bara det man inte gjort!!!

Barnen har visst lånat kameran...

Barnen har visst lånat kameran...

Intalar mig själv...

Intalar mig själv... att det är bra att jag fått/får vila från träning. Hade ju lite känningar i knät. Förra veckan fanns inte tid och ork för träning. Nu är statusen: Förkyld. Lite feber. Halsont. Hemma från jobb. Vilar , vilar o vilar och har lite myror i brallan. Skulle helst vilja snöra på mig skorna och ta en runda. Men inte att tänka på! Hoppas på ett dundertillfrisknande till helgen, då jag är anmäld till lopp. Nu är fokus på o vila och bli frisk. Det börjas nu. Alla dessa sjukdomar. Är nöjd så länge vi slipper löss och magsjuka i familjen!

Kräftfiske.

Kräftfiske. Helgens fokus. Tur med både väder och kräftfisket. Trevligt sällskap då kompisarna med barn hakade på och sov över. Burarna i i fredags. Sedan korvgrillning och mys. Vi tjejer åkte hem med barnen och nattade dem. Sedan massa prat och vin. Killarna åkte upp till sjön igen och vitjade burar och umgicks med övriga i fiskelaget vid lägerelden. På lördagmorgonen var vi alla lite lagom sega och trötta. Vi tjejer och barnen var med o tog upp burarna. Tror vi alla var lika spända om det skulle vara några kräftor i burarna. I år var fisket lyckat. God fångst! :) Kräftorna kokades och provsmakades sedan igår. Lyx på hög nivå...

RSS 2.0