Gnäll...

Gnäll... tycker det gnälls för mycket ibland. Men idag gör jag för en gångs skull som alla andra. Gnäller. Igår var jag så nöjd över mer snö i skidpåret där på kvällen. Ikväll dock höll jag på o spy över det vita guldet. ***** snöskottning!!! Blåst har gjort valar på en meter just där det inte bör finnas vallar. Jodå. O när jag tänker efter så har vi just nu 2 hus till att skotta vid. Jippie!!!*ironi* Att det sedan ska komma typ 1½ dm mer snö imorgon gör att jag just nu jublar ännu mer inombords. ;) Ger upp för dagen och drar en filt över huvudet. Har ju iaf sovmorgon imorgon till 06. Yes kan sova en halvtimme längre än vanligt, om nu barnen tillåter...

Vab

Vab årets första. Barnen uppmärksammade tidigare i veckan. Vi är ju aldrig sjuka. Stämmer ganska bra. Då de hållt sig väldigt friska. Vilket vi är otroligt glada och tacksamma över. :) Hoppas dock detta inte är någon inledning på vabruari. ;) Igår såg jag fram emot lite shopping och mys med barnen då jag slutade tidigt. Istället blev det kräks, sanering av lillasyster, bil and so on. Misstänker dock åksjuka. Men tar det säkra före det osäkra. Pigg som en mört, men det kan ju ändra sig fort om det skulle vara annat. Lite småförkylt hos storasyskon, så vi småpysslar lite hemma. Kommer ifatt med tvätt, disk och plock. Myser med morgon-tv, pyjamasar och bara är...

Städning och skidspår.

Städning och skidspår. Ja det har varit helgens aktiviteter. Städning i gamla huset. Halva huset klart kanske!? Ja o så blev det lite grovstädning hemma i nya huset. Lusten att vara sådär extremt noggrann fanns liksom inte längre. ;) Skidspår. Äntligen finns de på hemmaplan. Maken o jag körde samtidigt. Mina föräldrar erbjöd sig o vara barnvakt här hemma. Som kompensation bjöd vi på söndagslunch. Stek, potatis,sås o grönsaker. Mumma. Och idag infann sig det där känslan. jag kommer fixa de där 9 milen. 6 varv på spåret och det gick bara bättre o bättre ju längre jag åkte. Hade vi inte haft en tid o passa hade det förmodligen blivit längre. Yes, precis precis vad jag behövde nu. Jag som tvivlat över att ens ställa mig på startlinjen sista tiden. Håller tummar o tår för att jag ska få vara frisk nu bara. Eftersom snön har varit en bristvara på desa breddgrader så var vi inte direkt ensamma i spåret. För att spåren ska hålla så hoppas jag på lite till snö i veckan. Kanske inte ska använda finskidorna heller då inslag av gräs och sten förekom. Dags o planera upp kommande veckas träning för att göra en sista satsning nu för att hitta formen. :)

Snö...

Snö... en del av mig är lycklig att det vita guldet kommit. Nu finns det nog tilräckligt för längdskidspår och jo jag behöver ju verkligen träna o få lite mil i benen. Vore ju iaf bra att ha åkt 9 mil sammanlagt innan det är dags för 9 mil på en dag. *harkel* Det som är lite mindre kul med det vita guldet,är att vi just nu har 2 ställen o skotta på. Jag ska egentligen inte klaga. Maken har skottat o fixat mest här hemma. Men idag då jag slutade tidigt drog jag med mig alla 3 kottar och styrde mot "gamla huset". Höll nog på i en timme innan det var klart. Jaja...lite träning blev det allt. O barnen skötte sig hyffsat bra, men lite långtråkigt blev det allt på slutet. Resten av eftermiddagen har spenderats inomhus. Tvätt,tvätt,tvätt och plock, plock, plock. Sedan har vi hunnit med en hel del mys. Eldat i kakelugnen här nere. Samt i öppna spisen på övervåningen. Somnar nog ovaggat ikväll och imorgon är det fredag. :) Trevlig kväll!

En kopp kaffe...

En kopp kaffe... på kvällskvisten. Jag som "inte kan dricka kaffe på kvällen för då kan jag inte sova"... men ikväll så ville jag gärna ha en kopp o så lite choklad till. Lyx efter första jobbdagen. Övriga familjen har varit lediga idag. Men haft fullt upp ändå. Här har flyttats båt och stuga. De som ska flytta in i det "gamla" ville ändå inte ha lekstugan och sandlådan i form av en båt. Så en bekant till pappa kom idag med stor blå traktor och vagn och transport utfördes. Lyckliga barn. På plats på nya stället men justeringar och lite jobb innan det är ordentligt lekfärdigt. I övrigt så finns det alltid att göra här hemma efter flytten. Alltid något man inte hittar. Men vi börjar komma underfund med hur vi ska ha saker här hemma. Möbler flyttas runt, kläder, kökssaker. Leksaker överallt. Tog ju lite välförtjänt semester och drog till fjälls en vecka. Måste säga att vi saknar snön. Men i helgen kanske den kommer hit!?

2014.

2014. Ser fram emot det. Vet redan nu att det kommer bli händelserikt. Nya utmaningar. Nya upplevelser. Inleder året till fjälls. Ja vi har varit här i Sälen ett tag. Som så många andra. Har åkt skidor. Upplevt snö. Men också varvat med en del löpning. Även här är det milt. Skidåkningen inte blivit som planerat. Försöker ladda för de där 9 milen. Frustrerad då knoppen vill men inte riktigt kroppen just nu. Tur att jag har maken som egen coach. Hur står han ut med mig undrar jag ibland!?;) Fokusera på där jag är just nu. Inte där jag har varit. Formen kommer nog tillbaka. Med bra uppläg o rätt inställning... Förutom träning då, jo då äts det och dricks gott. I julklapp fick vi årskort på äventyrsbadet här uppe. Så det har vi besökt ett antal gånger. Barnen överlyckliga. Även barnen åker skidor. På längden främst. Utför var ingen höjdare men imorgon ska vi göra nytt försök. Hoppas på att vara helt krya oxå. För vi har även hunnit med sjukdom. Feber, hosta och kräks. Så man kan väll säga att det är lite gott o blandat här uppe. Precis som vanligt. Samtidigt som vi njuter här uppe så längtar vi hem. Hem till huset. Vardag. Fortsätta bo in oss i huset. Som vanligt finns det många tankar och idéer hos oss. Hur vi ska göra. Fixa o greja. Jo vi gillar ju när det händer saker i livet. :) Tänkte avsluta med lite bilder, men det vill sig visst inte riktigt, så jag återkommer en annan dag med lite nytt och fräscht!

RSS 2.0