Från Sälen till Mora...

Från Sälen till Mora...
Ja i söndags skedde det alltså. De där 9 milen på skidor mellan Sälen och Mora. Uppladningen var väll inte den bästa med slalom hela veckan innan...
Dessutom 2 timmars sömn natten innan lopp. Uppstigning 04.15 och ja ett antal nätter med usel sömn innan. Lite lagom yr i mössan söndag morgon/natt. Men ibland är det visst bra att inte ladda upp perfekt. Men något som blev perfekt var dock starten. Vi kom långt fram vilket underlättar i den där backen på 2 km som är inledningen av loppet. Inte stopp och köer som så många kan uppleva. Skönt. Men först delen var seg. Ja jag hade ju knappt vaknat liksom. Väder o vind visade sig inte från sin ljusaste sida. Men det var bara att bita ihop. Jag skulle ju till Mora. Delade upp loppet i 5 delar. Först skulle jag till Mångsbodarna. Sedan blev nästa sikte Evertsberg. Nästa del Oxberg(3 mil kvar). Sedan Eldris(9 km kvar) och till sist i mål i Mora. Jobbigt att se dess skyltar med hur långt det var kvar men försökte se positivt. Nu har jag åkt 1/4 eller nu har jag åkt hälften. Men ibland undrade man om man tog sig framåt då det känndes som man åkt en mil men det var 1 km typ! :) Föret var inte det bästa och det var riktigt kämpigt på vissa sträckor när folk bara gled förbi o man själv stod stilla. Men alla hade sina mål och förutsättningar. En folkfest. En eloge till allt folk som jobbar med detta. Alla från pistning och fix av spåren, till utdelning av blåbärsoppa, sportdryck, kaffe och några peppande ord på vägen. Härligt med all publik utmed spåret också som hejade och peppade. :) Hur gick det då? Jo i mål landade jag på en tid på 7.40. En bra tid med tanke på före, förutsättnigar och att det faktiskt var förtsta gången. Maken, jo han är ju lite mer världsvan i loppet. har kört ett antal gånger och landade på 51 plats i herrklassen på 5.38. Helt sjukt bra och jag är stolt över oss båda.;) Fick frågan direkt på bussen till dusch och omklädning om jag skulle köra igen!? Vi får väll se....:) Eller om det blir dessa busungar som startar en skidkarriär efter detta....

Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag. Lite speciell har den varit. Inte som en vanlig fredag. Vilket storasyster noterade direkt. Vi åt ju frukost hemma, vilket vi inte gör annars. Andra rutiner som gjorde starten lite konstig. En vakna tidigt. En tog sovmorgon. Sedan hände allt på en gång. Tur att man är "flexibel", "gillar att ha många bollar i luften" och kan göra allt på en gång typ (haha). Storasyster skjutsades till skola. Småsyskon till mormor o morfar. Sedan hem för en löprunda. Sprang förbi gamla huset för ett sista "farväl". Snabbdusch och ihopsamling av nycklar, papper och iväg till mäklarkontor. Tydligen en populär dag för o "byta hus". Men nu är allt klart. Sedan en lunch med bara maken. När hände det senast liksom!!!!??? Han köpte fika till jobbet och jag hem till mig o barnen. Så jo lite firande av dagen blev det. :) För att slippa disk ikväll så kör vi på hämtmat från pizzerian. Barnen lovade Amigo och Wild kids. Vi vuxna uppdatera oss på dagens OS-händelser. Wow vad imponerande av det svenska längdtjejerna o killarna. Borde nog spanan in den där tekniken lite mer och ladda för nästa helg....:)

Varannan kväll.

Varannan kväll. Ja så ser det ut i vår familj i princip. Idag är det min kväll. Tisdagar och torsdagar. Då slutar jag tidigt. Kan umgås och vara med mina barn. Måndagar och onsdagar är makens. Man kan väll inte påstå att maken och jag umgås i veckorna. Avlöser varandra. Igår ställde svärmor upp och hämtade tidigt. Jag kom också hem tidigt för o vara onsdag, vid 19, han träffa barnen en kvart innan de sov. Men imorgon är det fredag, då ska vi umgås igen. Sedan sportlov och lediga. Och jo vi ska ju faktiskt sporta en del på lovet. Sedan har barnen beställt korvgrillning. Lär oxå bli en del fika. Barnen är laddade. Kan man få beställa lite sol också? ;)

Helgfix.

Helgfix. Idag blev det sista klart. Så nu är det dags o städa här hemma igen. På fredag lämnar vi över. Lite vemodigt måste erkännas, och märkligt. Vi har liksom inte flyttat på riktigt ännu känns det som. Men det ska bli skönt o fokusera på det vi har här och kunna njuta lite mer av livet. Liksom bo in oss och se hur allt funkar här. Elda i pannan t.e.x. För idag är det ett under att inte brandvarnaren gått igång. Röklukt som heter duga och lite dimmigt. Tur att storasyster ska ha brandövning på skolan imorgon!!!!! ;) I övrigt så har helgen sprungit iväg som vanligt o apropå sprungit så har jag faktiskt klarat av 2 pass denna helgen. Igår ett kortare pass på snorhala vägar men uj vad det gick bra. Idag lite längre men betydligt trögare. Kroppen ville inte det knoppen ville helt enkelt. Nu vänta 4 dagars jobb. Sedan långledigt. Bara umgås och vara med de viktigaste. Njuta. Sedan de där 9 milen, då ska jag oxå försöka njuta och fokusera, typ. Funderar över vad jag gett mig in på!!!??? Men allt blir vad man gör det till eller!? :)

Blickar framåt...

Blickar framåt... Men samtidigt viktigt att minnas det som var...
En varsin tavla till barnen. Med tapet från deras tidigare rum.

RSS 2.0