Höstens första VAB.

Höstens första VAB. Blev hemringd från förskolan igår. Lillskruttan kräktes vid frukosten. Men tror inte vi åkt på någon kräksjuka. Pedagogen sa att det kunde ju ha med hennes kisseri o bajseri att göra. Kommer det inte ut ena vägen måste det ju komma ut någonstans! Bestämda damen hade inte kissat på morgonen. Dessutom hård i magen o lite jobbigt med nr 2. När vi kom hem satte hon sig på pottan direkt. Sedan kom även resten ut under dagen. Hemma även idag. För säkerhets skull. Funderar på hur vi ska lösa det här med toa/potta-besöken. Vi har infört att hon får 1 krona varje gång hon kissar o bajsar på pottan. Fungerar Ok men inte alltid. Så fruktansvärt bestämd och envis lilla fröken. Vi har pratat om att hon ska få köpa något för sina pengar. Godis på lördag är hennes första mål!:) Tips på hur man kan motivera- utan att tjata sönder en envis, bestämd och trotsig 3 åring till att kissa på pottan. Hon vill INTE ha blöja, bara när hon gör nummer 2. En balansgång som inte alltid är så lätt. Förskolan har för övrigt infört ett liknande system, bara att det inte är riktiga pengar som hemma. ;)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vi körde med klistermärken. William fick sätta dit ett klistermärke på pottan varje gång han hade kissat, och om han bajsat också fick han såklart sätta dit två klistermärken ;-)
Nu har det gått några veckor, så han sätter bara dit ett klistermärke ibland, men det funkar iaf jättebra att både kissa & bajsa på pottan nu:-)
Bara ett tips (som ni kanske redan provat).

Kram

2013-08-28 @ 10:56:42
URL: http://www.lillapingvin.blogg.se
Postat av: Anneli

Sandra:Tack för tips, men redan testat. ;)Klistermärkena hamnade överallt,på köksskåp o väggar. Hon brydde sig inte så mkt. Kruxet är att kisseriet har fungerat i perioder men vissa dagar går det inte. Kraaam

2013-08-28 @ 12:55:57
Postat av: Sandra

Okej, vad synd...
Här har vi klistermärkena liggande på tvättmaskinen, så då finns det ingen risk att han sätter dit dom nån annanstans än på pottan:-)
Men det är ju såklart inte alla det fungerar för!
Hoppas det ordnar sig snart:-)

kram kram

2013-08-30 @ 14:50:22
URL: http://www.lillapingvin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0