Äppelmust

Äppelmust
5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must.
Dela äpplena och lägg dem i en stor bunke eller hink med alla övriga ingredienser utom sockret.
 Låt det stå och goa till sig i 5 dygn. Rör om då och då. Sila bort äpplena
 Tillsätt 1 dl socker/liter avrunnen must
 Rör om till det löst sig och häll upp på väl rengjorda flaskor



Provar något nytt!
Återkommer med resultat om hur musten blev.
Mycket äpplen i år. Har gjort äppelmos så det räcker nu!
Dessutom är det ju en del jobb med att göra mos.
Det här verkade ju lätt, bara lägga i en hink och komma ihåg o röra om.:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0