Tabbouleh
Tabbouleh
en sallad jag vill tipsa om.
Passar bra till grillat
eller som tillbehör till vilken maträtt som helst egentligen.
Nyttig och god!
Brukar få denna på jobbet(har lyxen att ha egen kokerska där)
receptet här kommer från boken, Råsmart familj, Ulrika Hoffer.
8-10 pers(om man äter den som bara sallad tror jag)
4 dl bulgur
5 tomater(finhackade)
Persilja(efter smak och tycke, jag gillar MYCKET)ett rejält knippe enligt recept;)
1 kruka Mynta(samma där, efter smak och tycke)
2-3 citroner(pressa)
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Salladen är perfekt att göra dagen innan, bulguren behöver inte kokas då.
Sväller av vätskan i citroner och tomater. Låt stå i kyl, under lock över natten.
en sallad jag vill tipsa om.
Passar bra till grillat
eller som tillbehör till vilken maträtt som helst egentligen.
Nyttig och god!
Brukar få denna på jobbet(har lyxen att ha egen kokerska där)
receptet här kommer från boken, Råsmart familj, Ulrika Hoffer.
8-10 pers(om man äter den som bara sallad tror jag)
4 dl bulgur
5 tomater(finhackade)
Persilja(efter smak och tycke, jag gillar MYCKET)ett rejält knippe enligt recept;)
1 kruka Mynta(samma där, efter smak och tycke)
2-3 citroner(pressa)
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Salladen är perfekt att göra dagen innan, bulguren behöver inte kokas då.
Sväller av vätskan i citroner och tomater. Låt stå i kyl, under lock över natten.
Kommentarer
Postat av: Sandra
Den kanske man skulle prova nån gång=)
Tack för tipset!
Ses imorrn=)
Kram!
Trackback