Vad blev det för mat?
Vad blev det för mat?
Fortsatte på det italienska temat efter helgens knytis-buffé...
Lasagne med ricotta
För 6 personer.
1 stor gul lök
1 urkärnad och fint tärnad röd paprika
500 g nötfärs
150 g champinjoner
800 g krossade tomater på burk
Salt
Nymald svartpeppar
250 g ricottaost
1 dl lättmjölk
1 ägg
2 msk färskhackad basilika
9 lasagneplattor
1 dl riven mozzarellaost
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och stek tills brynt. Dela den under tiden med en gaffel. Skiva champinjonerna och tillsätt dem till köttfärsen tillsammans med tomaterna. Låt sjuda 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ricottaost, mjölk, ägg och 1 msk av basilikan.
Bred ut ett lager köttfärssås på bottnen av en ugnsfast form, täck över med lasagneplattor och bred hälften av ricottablandningen på lasagneplattorna. Upprepa en gång och lägg till slut på ett lager köttfärssås. Strö över mozzarella. Täck över med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
Ta av foliet, strö på resten av basilikan och gratinera tills osten är gyllene, cirka 5 minuter.
Smaklig måltid!
..................................................................................................................................
Barnen tyckte rätten var OK.
Skippade champinjoner och paprika i köttfärsblandningen.
Tog "vanlig" riven ost iställer för mozzarella.
Serverade rivna morötter till samt majs och svarta bönor(grönsakerna var det som tog slut först på tallrikarna!!!)
Fortsatte på det italienska temat efter helgens knytis-buffé...
Lasagne med ricotta
För 6 personer.
Lätt ricottaost och smält mozzarella gör den här välbalanserade lasagnen oemotståndligt god.
Ingredienser
1 msk olivolja1 stor gul lök
1 urkärnad och fint tärnad röd paprika
500 g nötfärs
150 g champinjoner
800 g krossade tomater på burk
Salt
Nymald svartpeppar
250 g ricottaost
1 dl lättmjölk
1 ägg
2 msk färskhackad basilika
9 lasagneplattor
1 dl riven mozzarellaost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ricottaost, mjölk, ägg och 1 msk av basilikan.
Bred ut ett lager köttfärssås på bottnen av en ugnsfast form, täck över med lasagneplattor och bred hälften av ricottablandningen på lasagneplattorna. Upprepa en gång och lägg till slut på ett lager köttfärssås. Strö över mozzarella. Täck över med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
Ta av foliet, strö på resten av basilikan och gratinera tills osten är gyllene, cirka 5 minuter.
Smaklig måltid!
..................................................................................................................................
Barnen tyckte rätten var OK.
Skippade champinjoner och paprika i köttfärsblandningen.
Tog "vanlig" riven ost iställer för mozzarella.
Serverade rivna morötter till samt majs och svarta bönor(grönsakerna var det som tog slut först på tallrikarna!!!)
Kommentarer
Postat av: Therese
Tack för tips!
Jag har precis köpt "Italiensk FastFood" Av P. Roberto. Kan varmt rek den!
Kram Therese
Postat av: Anneli
Therese:
Tack själv för boktips.:)
Trackback