Vi gillar...

Vi gillar...
att baka jag och barnen.

Slänger in lite recept när jag ändå är i farten.;)

"Mustig limpa"

Ingerdienser:
5 dl dinkelmjöl
4 dl naturell yoghurt
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor havssalt
1 rivet äpple
3 msk honung
½ dl solrosfrön

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.
Tillsätt sedan yoghurt, äpple och honung.
Lägg bakplåtspapper i en brödform eller pensla med olivolja.
Grädda längst ner i ungnen i ca 80 min på 175 grader.

En riktigt mustig limpa, som man kanske inte vill äta varje frukost.;)
Saftig och god dock. Barnen smakade med det var nog lite för mycket för deras smak.
Skippade nötter och hade lite extra russin istället!:)


Hembakade hamburgerbröd
(inför kvällens middag, se tidigare inlägg)

Antal portioner: 24
Ingredienser

25 g jäst
5 dl mjölk och vatten blandat
1/2 msk salt
1/2 dl strösocker
12-13 dl vetemjöl
vallmofrö

Gör så här

1. Sätt ugnen 250°. Ljumma degvätskan till fingervärme. Smula jästen i degbunken och rör ut den innan resten tillsätts.

2. Arbeta in salt, socker och så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg som inte kladdar. Jäs den övertäckt en dryg halvtimme.

3. Arbeta degen på bakbordet, dela den i två delar och rulla ut längder som skärs i 12 bitar vardera. Rulla runda bullar, doppa ovansidan i ett fat med vallmofrö och lägg dem på en smord plåt att jäsa ca 50 min.

4. Efter att bullarna jäst ca 15 min lägger man ett bakplåtspapper över bullarna, placerar en bakplåt ovanpå och trycker till. Då blir bullarna lite platta och jämnrunda. Fortsätt jäsningen angiven tid.

5. Grädda bröden på mittfalsen tills de har fin färg, 6-8 min.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0