Middagstips!

Här kommer vår kvällsmeny.

Vetetortillas: 12 st
8 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl olja
3 dl vatten
salt
mjöl till kavling

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och vatten. Rör till en smidig deg.
Täck över med bakduk och låt stå svalt i 30 minuter.

Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar.
Kavla ut varje boll i lite mjöl till runda bröd.

Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Håll bröden varma under bakduk.

(recept från buffé nr 2 2011)

Tortillasen blir idag fyllda med:
kyckling
bönor
gurka
majs
paprika
avokado

Dessert:

Hemmagjord glass:
1 burk kesella
2 msk vaniljsocker
2 msk strösocker
FRYSTA bär typ blåbär, hallon.

Blanda kesella, vaniljsocker och strösocker.
Mixa i de frysta bären(typ i mixer, matbredare så de krossas ordentligt.
Ät direkt eller frys in som glasspinnar.

Smaklig måltid!:)


Kommentarer
Postat av: jenny

vad duktig du är som gör egna tacobröd, kanske ska pröva någon dag. I kväll kör vi också på tacos fast med köpta bröd, denna gång. kram

2011-02-18 @ 17:58:54
Postat av: Anneli

Jenny: Tack.;)De var JÄTTElätta att göra. Kommer bli fler gånger.:) Kram

2011-02-18 @ 19:49:10
URL: http://femikolmarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0