Middagstips!
Här kommer vår kvällsmeny.
Vetetortillas: 12 st
8 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl olja
3 dl vatten
salt
mjöl till kavling
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och vatten. Rör till en smidig deg.
Täck över med bakduk och låt stå svalt i 30 minuter.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar.
Kavla ut varje boll i lite mjöl till runda bröd.
Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Håll bröden varma under bakduk.
(recept från buffé nr 2 2011)
Tortillasen blir idag fyllda med:
kyckling
bönor
gurka
majs
paprika
avokado
Dessert:
Hemmagjord glass:
1 burk kesella
2 msk vaniljsocker
2 msk strösocker
FRYSTA bär typ blåbär, hallon.
Blanda kesella, vaniljsocker och strösocker.
Mixa i de frysta bären(typ i mixer, matbredare så de krossas ordentligt.
Ät direkt eller frys in som glasspinnar.
Smaklig måltid!:)
vad duktig du är som gör egna tacobröd, kanske ska pröva någon dag. I kväll kör vi också på tacos fast med köpta bröd, denna gång. kram
Jenny: Tack.;)De var JÄTTElätta att göra. Kommer bli fler gånger.:) Kram