Kladdkaksmuffins
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Även detta recept från "A piece of cake"- Leila Lindholm
vad duktiga ni är som bakar och står i..ses gärna men vet inte hur det blir den här veckan, min sista vecka hemma och jag hoppas att vi ska få ordning något på köket, vi kan väl avvakta till slutet av veckan? Hur mår familjen? Själv har jag en sjuk karl hemma, synd om honom som nu verkar få dras med skiten vi haft, men vad jobbigt det är att höra hur sjuk han är typ 4o gånger om dagen! kram