Bakar- Kladdkaksmuffins och knäckebröd.

Bakar - Kladdkaksmuffins och knäckebröd.

Efter en mysig eftermiddag
och kväll somnade barnen gott!

Så fick jag ett ryck och började baka lite...


Kladdkaksmuffins ca 16 st.

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

 Recept från "A piece of cake"- Leila Lindholm


Knäckebröd

2 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
½ dl olivolja
2 ½ dl kokande vatten
Flingsalt

Rör ihop allt (förutom flingsalt)och bred ut det tunt på bakpappersklädd plåt.
Strö över flingsaltet.
Grädda 1 timme i 150 grader.
Bryt i bitar!


Tänkte jag skulle bjuda mina kära arbetskollegor på lite gott imorgon.
Först eftermiddagsmöte, sedan kvällsmöte. Vi kan behöva lite gott att tugga på då!:)


Kommentarer
Postat av: Linnea

Ska testa klasskakamuffins någon dag :)

2011-08-26 @ 10:32:20
URL: http://detevackertattvaravi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0