Bakar- Kladdkaksmuffins och knäckebröd.
Efter en mysig eftermiddag
och kväll somnade barnen gott!
Så fick jag ett ryck och började baka lite...
Kladdkaksmuffins ca 16 st.
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Recept från "A piece of cake"- Leila Lindholm
Knäckebröd
2 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
½ dl olivolja
2 ½ dl kokande vatten
Flingsalt
Rör ihop allt (förutom flingsalt)och bred ut det tunt på bakpappersklädd plåt.
Strö över flingsaltet.
Grädda 1 timme i 150 grader.
Bryt i bitar!
Tänkte jag skulle bjuda mina kära arbetskollegor på lite gott imorgon.
Först eftermiddagsmöte, sedan kvällsmöte. Vi kan behöva lite gott att tugga på då!:)
Ska testa klasskakamuffins någon dag :)