Viggos dag.

Idag är det Viggos dag. Viggos dag att välja kläder...
Barnen turas nämligen om att varannan dag väljer kläder för dagen och på kvällen pyjamas för natten.

Moa är väll den som uppskattar det här mest.:)
Idag upplyste hon brorsan om att idag är det DIN TUR Viggo!:)
Han var lite måtligt road av uppgiften så det slutade idag med att storasyster valde det mesta. Men vad gör det-hon tycker det är kul och viktigt. Viggo bryr sig inte så mycket ännu, men det kanske kommer.

Kläder har annars en tendens och bli ett ämne som det bråkas och tjafsas om här hemma.
Detta är ett sätt att underlätta det hela och så får barnen vara med och bestämma. Vad gör det att det inte alltid kanske matchar i de vuxnas ögon...huvudsaken är att barnen är nöjda och trivs i det de har på sig.
Vi vuxna väljer ju själva kläder efter humör och dag. Barn har ju också olika dagar, bra och mindre bra. Vaknar man på tip-top humör då kanske man vill ha de flesta färger som finns i världen!:)


(Moa i sommras)

Dagens val blev till slut...

De får dock inte alltid välja sin klädsel. Ibland ska man ju iväg på lite olika saker/aktiviteter och då lämpar sig inte alltid alla kläder (iaf i våra vuxnas ögon). Vet jag att vi ska iväg försöker jag förbereda med typ två olika slags val, så får de ju ändå vara med och välja lite.
Men det blir ju ändå inte riktigt som man tänkt sig... i helgen t.ex. skulle vi iväg på dop. Klädsel(i Moas fall nu) hade vi bestämmt en vecka tidigare då vi handlade kläder. När det väl kom till kritan skulle hon INTE ta på sig de kläderna. Vad gör man? Jo vi kom fram till en kompromis. Hon fick ha sitt val ett par timmar här hemma och strax innan det var dags att göra sig redo så bytte vi till de andra kläderna. Alla nöjda och glada!;)

Trevlig torsdag!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ollie brukar inte bry sig om vad han har på sig för kläder (thank god!)

Däremot bråkas det om ATT ta på sig kläderna på morgonen!

Pust, säger jag bara;-)



Fin body Ida har förresten, hihi;-)



Kram på er!

2010-10-28 @ 11:46:41
Postat av: jenny

trevlig helg och vad det gäller bokhyllan så har jag inte hört ett ljud i från någon..blir tippen i norgon, lyckades häromdagen sälja cd stället som legat ute i två veckor-alltid något! Nu står hoppet till att någon därute nappar på vagnen..en messa på dålig svenska och undrade om jag kunde skicka den med bussgods...NEJ tack!

2010-10-29 @ 16:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0